News

S’acosta un nou canvi de temps que afectarà sobretot el País Valencià


Comencem setmana amb un temps tranquil. Aquest matí ha sigut bastant fresc i la mitjana de les temperatures mínimes a Catalunya s’ha situat 8 dècimes de grau per sota del que caldria esperar per a l’època. Un 82% de les estacions de les quals fem seguiment han baixat encara dels 10 graus de matinada. Aquest migdia serà tan agradable com el d’ahir en normal, les màximes només baixaran una mica respecte a les d’ahir en punts de la Costa Daurada. Avui predominarà el sol, però hello haurà alguns intervals de núvols en comarques de Girona, en punts del Pirineu i en altres comarques prelitorals. A la tarda descarregaran ruixats aïllats entre el Ripollès i l’Alt Empordà.

Temperatura màxima prevista per avui.

Aquesta setmana estarà marcada per l’arribada d’una altra pertorbació que, com ha passat ja en altres ocasions en aquesta primavera, afectarà molts sectors de la península però passarà bastant de llarg de Catalunya. L’embossament d’aire fred en altura entrarà pel nord-oest de la Península i sortirà pel sud i sud-est, i serà, per tant, al País Valencià i al sud de les Balears on més es notaran els efectes d’aquest canvi de temps.

Demà predominarà el sol, però hello haurà més bandes de núvols alts en comarques de l’oest de Catalunya i sobretot al País Valencià. Entre dimecres i dijous el cel quedarà més enterbolit en normal, però només en punts del Pirineu Occidental i de les Terres de l’Ebre arribarà a ploure. Les precipitacions afectaran sobretot el sud del País Valencià, on entre dimecres i dijous pot haver-hi acumulacions de més de 30 o 40 l/m². Entre 5 i 20 l/m² també s’acumularan a la majoria de comarques del País Valencià i segurament a les Pitiüses. A Catalunya augmentaran els núvols i no és descartable que dijous una tongada de xàfecs pugui arribar també a ser significativa entre les Terres de l’Ebre i algunes altres comarques de Tarragona, però això encara és incert. També arribarà a ploure a Ponent, però aquí les precipitacions seran més minses.

Entre dijous i divendres el vent de gregal es deixarà sentir en molts punts de la costa. La borrasca farà que la temperatura diürna baixi força a Ponent, al sud i al País Valencià. Entre dijous i divendres el vent de gregal del nord-est també farà que la sensació tèrmica es mantingui a ratlla a prop de mar. En normal els pròxims deu dies no hello ha indicis de temperatures gaire estranyes per a l’època. No arribarà una calor avançada, però tampoc cal esperar una fresca gaire destacable.

De cara a la segona half de la setmana és bastant possible un temps molt típic de primavera: amb grans clarianes però també amb ruixats i tronades de tarda que sobretot afectin punts del Pirineu i del Prepirineu. A hores d’ara dissabte s’entreveu el dia amb més inestabilitat de la setmana, però no hello ha indicis d’una situació de ruixats tan extensos i protagonistes com els de Sant Jordi.

Source hyperlink

Leave a Reply

Your email address will not be published.